Menu
A+ A A-

Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου

Επαφή

Εικόνα επαφής
Διεύθυνση:
Μαιζώνος 57 & Ευριπίδου Καλαμάτα 241 32

Τηλέφωνο: 27210 93433, 27210 80954

Φαξ: 27210-80954

http://www.ekaskenop.gr

Άλλες πληροφορίες

Άλλες πληροφορίες:

Δέκα χρόνια πριν το χρυσό για το άθλημα 1987, μιά χούφτα ρομαντικών τοπικών παραγόντων έκανε πράξη την σκέψη της Ένωσης, δημιουργώντας την πρόδρομο της σημερινής Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.,Τοπική Επιτροπή Λοιπής Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.
Δημιουργοί της τότε Τοπικής Επιτροπής, ήταν εκπρόσωποι του Αρκαδικού, του Διομήδη Άργους, του Ποσειδώνα Καλαμάτας και της ΓΕ Μεσσηνίας. Πρόεδροι της Τ.Ε./ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ υπήρξαν οι: ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ και ο ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Η έδρα της Τοπικής Επιτροπής έμεινε στη Τρίπολη μέχρι και το 1983, έχοντας Πρόεδρο τον Τάσο Σμυρνιώτη, οπότε και μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα για να φτάσουμε στο 1991 που η κατακόρυφη αύξηση των Σωματείων της και κατά επέκταση η Ανάπτυξη του Μπάσκετ στην Ελλάδα, της έδωσε το δικαίωμα να μετατραπεί στη σημερινή Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.(Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου). Τα 14 Σωματεία που καλλιεργούσαν το άθλημα μέχρι το 1983, έχουν τριπλασιαστεί σήμερα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο στα επόμενα χρόνια.
Η Ένωση λοιπόν μετράει σήμερα 27 χρόνια ζωής μετά την δημιουργία της Τοπικής Επιτροπής και 13 χρόνια απο την δική της γενέθλια ημέρα. Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται, ότι η αθλητική παραγωγική προσπάθεια των 43 ανδρικών και γυναικείων Σωματείων της, είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο, υπό την καθοδήγηση του σημερινού Προέδρου της Γιάννη Κουτραφούρη.
Σημαντικό εξάλλου στοιχείο της δημιουργικότητας του συνόλου των Σωματείων της στο άθλημα, που όλοι αγαπάμε, είναι η παρουσία ικανού αριθμού αθλητών σε όλες τις εθνικές ομάδες (Αβδάλας Δ., Κατσώρης Π., Χατζής Ν., Τασουλή Ατ., & Παν.,Πατρίκης Δ., Λαμπράκος Γ., Παπανικολόπουλος Ν., Δασκαλοπούλου Β., Τζανετάκος Π., Παπαδόπουλος Δ., Γιαννακόπουλος Δ., Γιαννακόπουλος Θ.,Νοέας Π., Γιαννουκάκης Γ.)
Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. εκτός των Τοπικών Πρωταθλημάτων της εκπροσωπείται πανελλαδικά σήμερα απο την Ανδρική Ομάδα του ποσειδώνα Καλαμάτας & τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό στη Β΄ και Γ΄ Εθνική αντίστοιχα και τις μικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών που συμμετέχουν στα Πανελλήνια Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα της κατηγορίας τους, γνωρίζοντας μεγάλες διακρίσεις.
Τα τελευταία χρόνια η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του Ελληνικού Μπάσκετ, διοργανώνοντας αρκετές σοβαρές διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή την διεξαγωγή του αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Πολωνία, στις 26 Φεβρουαρίου 2000. Ένα χρόνο νωρίτερα η Τρίπολη είχε υποδεχτεί το τσάλεντζ-ράουντ για το 28ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατέκτησε την πρώτη θέση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Το 1992 η Καλαμάτα και η Τρίπολη φιλοξένησε δύο ομίλους του 13ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Τα Τελευταία 5 χρόνια απο το 1999 έως το 2003, η κορυφαία εκδήλωση του αναπτυξικού προγράμματος, το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Παίδων, διεξάγεται στην Καλαμάτα.
Στην δικαιοδοσία της Ένωσης είναι οι ομάδες που ανήκουν στους Νομούς ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ. Έδρα της Ένωσης είναι η ΚΑΛΑΜΑΤΑ.